index_3

Režim skenovania LED displeja a základný pracovný princíp

S rozvojom LED technológie sa jas elektronických LED displejov zvyšuje a ich veľkosť je stále menšia, čo naznačuje, že viac LED elektronických displejov do interiéru sa stane všeobecným trendom.Vďaka zlepšeniu jasu LED a hustoty pixelov však ovládanie a pohon LED obrazovky prináša aj nové vyššie požiadavky.Na všeobecnej vnútornej obrazovke sa teraz bežná metóda ovládania používa v riadkoch a stĺpcoch režimu podriadeného ovládania, ktorý sa zvyčajne označuje ako režim skenovania, v súčasnosti má režim pohonu elektronického displeja LED statické skenovanie a dynamické skenovanie. dva druhy statického skenovania sa delia na statické reálne pixely a statické virtuálne, dynamické skenovanie sa tiež delí na dynamický skutočný obraz a dynamické virtuálne.

Na elektronickom LED displeji sa zobrazuje počet súčasne rozsvietených riadkov a pomer počtu riadkov v celej oblasti, nazývaný režim skenovania.A skenovanie je tiež rozdelené na 1/2skenovať, 1/4skenovať, 1/8skenovať, 1/16skenovaťa tak ďalej niekoľko spôsobov jazdy.To znamená, že zobrazenie nie je v rovnakom režime jazdy, potom sa líšia aj nastavenia karty prijímača.Ak bola karta prijímača pôvodne použitá na obrazovke 1/4 skenovania, teraz sa používa na statickej obrazovke, potom bude zobrazenie na displeji každé 4 riadky svetlej čiary.Je možné nastaviť všeobecnú prijímaciu kartu, pripojiť ju k odosielacej karte, displeju, počítaču a iným hlavným zariadeniam, môžete zadať príslušný softvér do počítača, ktorý chcete nastaviť.Takže tu je prvý, kto predstavuje režim a princíp skenovania LED elektronického displeja.

  • Režim skenovania LED elektronického displeja.

1. Dynamické skenovanie: dynamické skenovanie je z výstupu ovládača IC na pixel medzi implementáciou riadenia "point-to-column", vyžaduje sa dynamický riadiaci obvod skenovania, náklady sú nižšie ako statické skenovanie, ale efekt zobrazenia je horší, väčšia strata jasu.

2. Statické skenovanie: statické skenovanie je výstup z IC ovládača na pixel medzi implementáciou riadenia „point-to-point“, statické skenovanie nevyžaduje riadiace obvody, náklady sú vyššie ako dynamické skenovanie, ale efekt zobrazenia je dobrý, dobrá stabilita, menšia strata jasu atď.

  • Princíp činnosti 1/4 režimu skenovania LED elektronického displeja:

To znamená, že napájanie V1-V4 každého riadku je zapnuté vždy na 1/4 času podľa požiadaviek na ovládanie v rámci 1 snímky obrazu.Výhodou je, že sa dajú efektívnejšie využiť zobrazovacie charakteristiky LED a znížiť náklady na hardvér.Nevýhodou je, že každý riadok LED dokáže zobraziť iba 1/4 času v 1 snímke.

  • Podľa klasifikácie metódy skenovania typu elektronického displeja LED:

1. Režim snímania vnútorného plnofarebného LED elektronického displeja: P4, P5 pre konštantný prúd 1/16, P6, P7,62 pre konštantný prúd 1/8.

2. Vonkajší plnofarebný LED elektronický režim skenovania obrazovky: P10, P12 pre konštantný prúd 1/2, 1/4, P16, P20, P25 pre statický.

3. Jednofarebný a dvojfarebný LED elektronický režim skenovania obrazovky je hlavne konštantný prúd 1/4, konštantný prúd 1/8skenovať, konštantný prúd 1/16skenovať.


Čas odoslania: 19. júla 2023